VÍTEJTE

Vítejte a děkuji, že jste si udělali chvíli čas a nahlédli do blogu, který je věnovaný mému velkému hobby - tvoření z papíru. Přejí vám příjemně strávené chvíle při prohlížení. Těším se na Vaše komentáře.


úterý 10. července 2012

CESTOVNÍ DENÍK - 1. část ZROZENÍ - album 3

Poté co mě naprosto pohltil scrap, svůj volný čas trávím u tvoření z papíru nebo z této oblasti čerpám inspirací na internetu. Tímto způsobem se na mne ze všech stran valí, řekla bych hit současnosti, deník SMASH.  S blížící se dovolenou jsem došla k názoru, že pokud to chci zkusit, jsou zážitky z dovolené to nejlepší téma. Nikdy jsem si žádný deník nepsala. Proto jsem ihned zavrhla myšlenku pořídit si originální kousek neboť nevím jestli ho vůbec zvládnu, dokončím atd. 
Rozhodla jsem se, že si nějaký deník vyrobím sama. Na You Tube mne zaujal postup na výrobu mini alba z poštovních obálek. Vzpomněla jsem si, že jsem si před nedávnem v Lidlu koupila dva balíčky hnědých poštovních obálek. Proč jsem je kupovala? Jen tak, co kdyby se náhodou hodily. A hodí se právě teď.


Jsou velikosti C5. Vzala jsem z balíčku 11 ks (11 dní dovolené) a přehnula. Asi 4 mm od přehybu jsem nalepila oboustrannou lepící pásku a všechny obálky slepila k sobě.  
Proč zrovna 4 mm od kraje. Nalepením pásky kousek dál od okraje vám po slepení vznikne pružný hřbet, který později pojme i  více fotek nebo ozdob, které použijete při zdobení . Hrany jsem  obarvila křídovým inkoustem.

Na řadu příšly desky. Uřízla jsem je z tvrdého kartonu o maličko větší než je rozměr vnitřku. Vybrala jsem si papíry s mořskou tématikou s desky jím polepila.


Přilepila kolečkovou borduru z bílého papíru, přelepila stužkou a okraje opět obarvila inkoustem.


Dalším krokem bylo přípevnit desky k obálkám. Uřízla jsem si  papír, který byl velký jako dvojnásobek první stránky a přehnula v polovině. Na první stranu slepených obálek jsem pomocí oboustrané pásky  nalepila jednu polovinu a druhou jsem nalepila na zadní stranu desky. Stejným způsobem jsem spojila i zadní stranu obálek s deskou.


A takto vypadá dokončený polotovar, čekající na úpravu vně i uvnitř.


Tak se zrodil můj první deník nebo album. Ještě uvidíme co z něho bude. Jenom doufám, že ho dokončovacími úpravami nepokazím, protože zatím z něho mám radost a už se těším až přijedeme z dovolené a budu mít fotky. Teď nemám odvahu na vnitřní stránky lepit papíry, protože mám strach, že se mi pak nebudou hodit. Obdivuji všechny, kdo si děláte cestovní deníky dopředu a na cestách do nich rovnou píšete. Možná se k tomu taky někdy dopracuju. Zatím budu psát na šmírák :)) .

Přeji krásné letní dny, krásné dovolené a těším se na pokračování. 






6 komentářů:

  1. Nápady lítají vzduchem :o)) Zuzko, Tvůj cestovní deník je super! To obálkové provedení je parádní :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Super deník,krásný!!A ten návod je perfektní..Děkuji!Určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé a obálky jsem si také koupila, že si něco takového vytvořím, ale .... asi čekám až začneme víc cestovat. Pěkný návod, díky.

    OdpovědětVymazat
  4. Ať to bude deník nebo album, začátek se ti moc povedl. A díky za návod.

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní návod. Obálky jsem si samozřejmě taky koupila a zkusím udělat deník dle tvého návodu. Já už mám svůj připravený, ale třeba bych ho mohla udělat někomu jako dárek :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Bezvadný návod. Také jsem si tyto obálky koupila jenom tak. Vyzkouším.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...