VÍTEJTE

Vítejte a děkuji, že jste si udělali chvíli čas a nahlédli do blogu, který je věnovaný mému velkému hobby - tvoření z papíru. Přejí vám příjemně strávené chvíle při prohlížení. Těším se na Vaše komentáře.


pátek 20. července 2012

RAMÍNKO NA STUHY


Kam s nimi, se stuhami myslím?
Ty co koupím namotané na cívce skladuji v boxech, ale co s těmi co koupím jako metráž při svém vymetání po galanteriích?

Před časem jsem si koupila Ribbon Ring, do kterého jsem stuhy zavěsíla,  většinou po dvou, a navlékla je na velký knihařský kroužek. Jenže jak stužek přibývá, stává se pro mne tento system nepřehledným. 


Při reorganizaci našeho bydlení jsem objevila malé dětské dřevěné ramínko s tyčkou na zavěšení kalhot. Napadl mě nápad udělat si ramínko na stuhy. 

Nebudu vás zatěžovat popisem prvního pokusu o realizaci mé představy, který se nezdařil. Ramínko se stalo pro můj účel nepoužitelným a vrátilo se zpět do skříně. Musela jsem sehnat ramínko nové. Navštívila jsem prodejnu domácích potřeb/železářství v nejbližším městě a modlila se, aby měli dětské dřevěné ramínko. Kupodivu měli i s tyčkou na kalhoty, sice trochu jiné něž bylo mé původní. Díky této změně jsem trochu upravila mou prvotní představu o ramínku na stuhy.

   Takže k věci. Budete potřebovat toto dřevěné ramínko, dva samořezné háčky-očka do dřeva a dřevěnou tyčku takového průměru, aby prošla očkem háčku.


Ramínko jsem rozebrala na jednotlivé díly, šlo to docela dobře. Háčky, které držely tyčku kalhot jsem u manžela v dílně pomocí svěráku a kladiva ohnula do pravého úhlu. Druhou tyčku jsem uřízla o něco delší než je délka ramínka.


To vše jsem natřela akrylovými barvami. Ohnuté háčky našroubovala zpět do ramínka.


Na spodní stranu před původní háčky jsem našroubovala již zmíněná samořezná očka .......
  

......... a ramínko zkompletovala


Pak už stačí ozdobit a zavěsit stuhy, pásky, provázky prostě co vás napadne.



Netvrdím, že je to nejlepší řešení.
Původní představa byla, že Ribbon Ring navléknu přímo na spodní tyčku, která je v očkách upevněna tak akorát, aby šla bez problému vysunout a zase nasunout. Jenže, když mi navlečené stuhy sjely na zem poté, co jsem chtěla přidat stuhy k již pověšeným, jsem usoudila, že tudy cesta nevede. Není nad osobní zkušenost. Byla jsem i trochu zklamaná, že to nefunguje tak jak jsem si představovala.
Nakonec jsem použila otevírací kroužky a při té příležitosti jsem si stuhy roztřídila.
I tento způsob má však své úskalí. Kroužky musejí být na tyčce rozmístěny rovnoměrně, jinak ramínko visí nakřivo.
Nadšení, se kterým jsem ramínko dělala, ale předčí i tuto, pro mě zatím nepodstatnou závadu.
Časem třeba ještě něco domyslím.

Děkuji za návštěvu a těším se napříště. 

3 komentáře:

  1. Pořád se k tomu článku vracím a přemýšlím, jak to dovymyslet, protože nápad se mi moc zalíbil :o)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě mě napadlo vyvrtat do té tyčky s kroužky dírky a ty kroužky dírkami protáhnout. Akorát si myslím, že by ta tyčka musela být trochu silnější, aby se po tom provrtání nezlámala.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...