VÍTEJTE

Vítejte a děkuji, že jste si udělali chvíli čas a nahlédli do blogu, který je věnovaný mému velkému hobby - tvoření z papíru. Přejí vám příjemně strávené chvíle při prohlížení. Těším se na Vaše komentáře.


pátek 31. května 2013

ŠABLONY a JÁ

Začalo to docela nevinně, tak jak to u scrapového materiálu bývá. Koupila jsem si BS (už docela dávno), no bez něj bych si nemusela kupovat šablony, že, a s ním pár šablon. 
                             Jenže závislost je potvora vtíravá a přišla poměrně rychle.                                                     Tak jak rostla - podotýkám nejenom na šablonách - tak se zvyšovalo množství zakoupených šablonek. Někdy si připadám jak filatelista, který nutně potřebuje všechny známky. :)) Ne, že bych je všechny nutně potřebovala - ale když se mě tak mooooc líbí. Někdo kupuje boty, někdo hadry a já ...... :))))).

No vyvstal problém jak je uložit, aby se nějaká, nedejbože, neztratila a zároveň já neztratila přehled.
Hned na začátku jsem věděla, že potřebuju magnet. Magnetická páska nesplnila moje představy . Tak jsem přešla na magnetickou folii. Několik jsem si jich koupila v obchůdcích se scrapbookovým a výtvarným materiálem. Jenže pořád to nebylo ono. Pro některé šablony se mi zdál magnet slabý. Chtěla jsem mít pocit, že šablony musí pořádně držet. Začala jsem tedy hledat na internetu a objevila firmu Neomag kde se dala koupit samolepící  magnetická folie různé tloušťky (čím tlustší, tím silnější magnet) v tzv. metráži. Zanedlouho byl balík doma - ten jeden metr co jsem si koupila vážil docela dost.:))
Začala jsem folii stříhat a lepit na silný karton velikosti A4 a zakládat do plastových folií s drukem a věšet do čtyř kroužkového šanonu.


Zpočátku se tento system zdál být vyhovující. Jenže jak šablon přibývalo, tak byla manipulace se šanonem    dosti namáhavá. Nevážila jsem ho, ale nějaké to kilčo měl. Začala jsem přemýšlet o inovaci. Abych nemusela brát do ruky všechny šablony najednou pokud nějakou hledám. V papírnictví jsem narazila na PVC obaly se zipem velikosti A5. 



Tu se zrodila myšlenka a k realizaci už nebylo ničeho třeba. A4řky jsem přepůlila na A5, doplnila magnetickou folii i na druhou stranu, aby byly oboustranné, poskládala šablony, uložila do obalu a uzavřela zipem. Drží to moc dobře a vím, že když je někde vysypu tak se mi neztratí. 

z jedné strany
z druhé strany


z jedné strany
z druhé strany

PVC kapsičky se mi tak zalíbily, že jsem stejným způsobem pořešila i uložení  silikonových a cling razítek.
Doposud jsem je měla nechané v orig. obalech a zároveň děsný chaos

Do jedné kapsy se vejdou až 4 archy razítek velokosti A6. 
                                                                                                         



 2 pozaďová razítka



i dostatek jednotlivých.




Ještě uložit do plastového boxu. Taky váží docela dost, ale nikam ho tahat nehodlám. Vyberu co chci a je to.
Žádný system nehledejte, možná trochu tematicky, třeba to časem dopiluju. Jen vím, že v zelených s písmenky a v žlutých jsou šablony a v červených a modrých jsou razítka. Jestli budou šablony ještě přibývat, tak budu potřebovat druhý box :(( . Pomooooc !!!!!



Není to zrovna nejlevnější řešení, já vím, ale mě vyhovuje po všech stránkách. Vzhledem k tomu , že BS a šablony občas přenáším i jinam.
Toť vše o mém ukládání šablon a razítek. 

Díky za návštěvu a těším se příště.

středa 29. května 2013

KVĚTNOVÝ SKETCH s Hurá Papírem

Opět je tu měsíční sketch s Hurá Papírem. To je děs, jak ten čas letí, vždyť to není tak dlouho co jsem dělala duben a je tu květen. Ten je na rozdíl od dubnového jednofotkový. Pochlapila jsem se a mám ho !!!
Poprve jsem použila patlání s Gessem a  pigmentovými inkousty Izink, ale opravdu jen malinko, protože se s   teprve seznamujeme, tak jsem opatrná. Je mi vždy líto materiálu, který zkazím a musí do koše.
Dále jsem na stránce použila papírový provázek, ze kterého jsem udělala kytičku, jako podklad pod kytičku ze dřeva, dál dva dřevěné výseky koupené v papírnictví, výsek od Kety, který mám z Libereckého srazu, razítko od Kety a vlnitou lepenku.  

Květnový sketch.


Stránka podle sketche - obrátila jsem orientaci.


Kytička z papírového provázku.


Krajka, Gesso, Izinky a inkousty.



Docela se mi to líbí, a co vám?

Děkuji za nakouknutí a těším se příště.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...